Google komt in ieder geval dit jaar niet met een eigen Pixel-smartwatch, bevestigt het bedrijf na aanhoudende geruchten.

Dat zegt Google tegenover Tom's Guide. "Wat betreft een horloge dat iedereen past, ik denk nog niet dat we daar zijn", zei het Miles Barr, het hoofd ontwikkeling van Wear OS, sinds maart de naam van Android Wear.

"Onze focus ligt nu op onze partners", zegt Barr. Een perswoordvoerder van Google bevestigde na de uitspraak van Barr nog extra dat het bedrijf dit jaar niet met een eigen smartwatch komt.

De afgelopen maanden deden verschillende geruchten over de komst van een Pixel-smartwatch de ronde. Onder meer Evleaks wees eerder dit jaar op de komst van een Pixel Watch, naast de komst van een Pixel 3 en 3 XL.

Pixel-toestellen lekten al volledig uit

Die twee smartphones worden vermoedelijk in oktober aangekondigd, maar lekten de afgelopen weken al vrijwel volledig uit. Zowel van de Pixel 3 als Pixel 3 XL zijn al tal van foto's verschenen. Van een vermeende Pixel Watch is nog geen spoor.

Google wil Wear OS de komende maanden blijven verbeteren in samenwerking met fabrikanten als Fossil, Skagen en Casio. Die merken presenteerden deze week tijdens techbeurs IFA nieuwe Wear OS-horloges.

De volgende belangrijke stap is voor Google het verbeteren van de batterijduur van smartwatches met Wear OS. Begin 2019 verschijnt een update die de zogenoemde daze-mode van Android naar Wear OS brengt. Als het apparaat minder gebruikt en bewogen wordt, worden bepaalde processen afgesloten of vertraagd om energie te besparen.