De zelfrijdende auto's van Waymo, een zusterbedrijf van Google, missen basisrijvaardigheden die nodig zijn om goed op de weg te kunnen rijden.

De zelfrijdende auto's hebben moeite met T-splitsingen, stoppen onverwacht of maken plotselinge bewegingen, schrijft de Amerikaanse onderzoekssite The Information op basis van getuigenissen en vijf anonieme ingewijden.

Ook hebben de auto's van Waymo moeite met links afslaan, ritsen, verkeerslichten en stilstaand verkeer. Daarnaast kunnen de sensoren mensen of fietsers in groepen moeilijk van elkaar onderscheiden.

Bovendien hebben de zelfrijdende auto's volgens The Information extra moeite met mensen die de verkeersregels overtreden, bijvoorbeeld door te snel te rijden of bij situaties waar stoppen verplicht is niet volledig stil te gaan staan.

Waymo test zijn zelfrijdende auto's onder meer in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. De stad wordt vanwege zijn weersomstandigheden, rechte wegen, weinig verkeer en weinig hoogteverschillen gezien als een ideale testlocatie voor de technologie.

De auto's van het Google-zusterbedrijf zijn voor het grootste gedeelte voorzien van een menselijke inzittende, die kan ingrijpen als dat nodig is.