Investeerders van taxibedrijf Uber zouden aansturen op het afstoten van de tak voor zelfrijdende auto's, nadat Uber onverwacht grote kwartaalverliezen heeft gemeld.

Dat schrijft The Information woensdag op basis van ingewijden. Uber investeerde de afgelopen 1,5 jaar elk kwartaal tussen de 125 en 200 miljoen dollar in zijn afdeling die werkt aan zelfrijdende auto's.

Ondertussen leidt het bedrijf fors verlies. Het afgelopen kwartaal kwam dat bedrijf uit op 891 miljoen dollar, tegen 1,1 miljard dollar een jaar eerder.

In het eerste kwartaal van 2018 wist de onderneming nog een zeldzame winst in de boeken te zetten, maar dat was grotendeels te danken aan de verkoop van buitenlandse bezittingen.

Uber investeert in onderzoek naar zelfrijdende auto's

Uber gaf in het tweede kwartaal meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.

De omzet steeg in het tweede kwartaal wel. Die groeide met 63 procent tot 2,8 miljard dollar, geholpen door meer passagiersvervoer. In het eerste kwartaal was nog sprake van een omzetgroei van 70 procent.

Bedrijf wil naar verluidt naar de beurs

Uber is niet beursgenoteerd en dus niet verplicht om resultaten naar buiten te brengen. De onderneming doet dit toch vanwege de grote belangstelling van investeerders in het bedrijf.

Naar verluidt wil Uber voor het einde van 2019 naar de beurs. De waardering van het bedrijf ligt rond de 62 miljard dollar.

Onlangs zou Uber al wel gestopt zijn met de ontwikkeling van zijn eigen zelfrijdende vrachtwagen.