De voormalige werknemer van Apple die onlangs werd aangehouden op verdenking van het stelen van bedrijfsgeheimen rond zelfrijdende auto's, zegt onschuldig te zijn.

Dat meldt persbureau Reuters dinsdag. De man werd begin juli aangehouden toen hij een vlucht wilde nemen naar zijn thuisland China.

De verdachte werkte bij Apple in een team dat software en hardware voor autonome voertuigen ontwikkelt, blijkt uit rechtbankdocumenten. Hij is aangeklaagd voor het stelen van een blauwdruk van 25 pagina's voor de printplaat van een zelfrijdend voertuig.

Apple begon een intern onderzoek toen bleek dat hij de blauwdruk zonder toestemming van interne systemen had gedownload. Ook heeft het bedrijf beveiligingsbeelden van de man. Daarop is te zien dat hij een grote doos meeneemt uit de werkplaats voor zelfrijdende auto's.

De man zou in april naar China zijn gegaan voor vaderschapsverlof. Bij terugkomst in de VS zou hij zijn ontslag bij Apple hebben ingediend.

De verdachte zou gaan werken voor de Chinese start-up Xiaopeng Motors. Dat bedrijf ontwikkelt elektrische auto's. De man kan een gevangenisstraf van maximaal tien jaar en een geldboete tot 250.000 dollar opgelegd krijgen.