Het ruimtebedrijf van Amazon-CEO Jeff Bezos gaat ruimtevluchten verkopen voor minstens 200.000 dollar, omgerekend ongeveer 170.000 euro.

Dat vertellen bronnen die bij raketbouwer Blue Origin werken aan Reuters. Kaartjes voor de ruimtevluchten zullen worden verkocht voor tussen de 200.000 en 300.000 dollar.

Blue Origin werkt op het moment aan een herbruikbare raket. Omdat de raket opnieuw gebruikt kan worden, moeten de kosten van een ruimtevlucht significant verlaagd worden.

De passagiersvluchten worden uitgevoerd door de New Shepard-raket. Deze moet autonoom kunnen rondvliegen en heeft plek voor zes passagiers. De raket zal op 100 kilometer hoogte boven de aarde vliegen, waar de inzittenden ook kunnen voelen hoe het is om geen zwaartekracht te hebben.

Passagierscapsule

Inmiddels heeft Blue Origin acht testvluchten met de raket uitgevoerd. Bij geen van deze tests zaten er passagiers aan boord. Volgens de bronnen zal de passagierscapsule in de komende weken getest worden.

Bezos wil op termijn naar Mars met het ruimtebedrijf. Voor die tijd is hij van plan om de maan te bezoeken met zijn raketten.