De nieuwste bètaversie van iOS 12 bevat aanwijzingen voor de komst van een iPad met Face ID, de camera die op de iPhone X de vingerafdrukscanner heeft vervangen.

In de nieuwste bètaversie van iOS 12 zit iPad-ondersteuning voor AvatarKit, ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. AvatarKit is de software achter Animoji's en Memoji's, de emoji's die de bewegingen van de gebruiker overnemen.

Om die bewegingen te kunnen registreren, is een zogenoemde TrueDepth-camera nodig. Dit is de camera met dieptesensor die nu alleen nog op de iPhone X zit. Op dat toestel wordt TrueDepth ook gebruikt voor Face ID.

Met Face ID kunnen gebruikers de iPhone X ontgrendelen door hun gezicht voor het toestel te houden. De techniek herkent gebruikers ondanks hoofddeksels en brillen en is volgens Apple de opvolger van de vingerafdrukscanner.

iPad met Face ID

Kort na de verkoopstart van de iPhone X waren er al geruchten over een iPad met Face ID. Een nieuwe iPad Pro zou het ontwerp van de iPhone X overnemen. Dit betekent dunnere schermranden, een TrueDepth-camera en geen thuisknop.

Apple zou volgens geruchten eind dit jaar met drie nieuwe iPhones komen. Die zouden alle drie met een TrueDepth-camera zijn uitgerust en geen thuisknop hebben. Het zou gaan om een opvolger van de iPhone X, een Plus-variant met een groter scherm en een nog grotere, maar goedkopere iPhone met een lcd-scherm.

Dit najaar zal iOS 12 verschijnen. Dit gebeurt traditiegetrouw waarschijnlijk vlak nadat Apple zijn nieuwe iPhones heeft aangekondigd. Een publieke testversie van iOS 12 is al te downloaden, maar die bevat wel bugs en andere nadelen die in de uiteindelijke stabiele versie verwijderd moeten zijn.

De nieuwe versie van het besturingssysteem moet bestaande iPhones tot 40 procent sneller maken en bevat daarnaast onder meer een verbeterde versie van Siri.

Dit zijn de vijf belangrijkste vernieuwingen in iOS 12
132
Dit zijn de vijf belangrijkste vernieuwingen in iOS 12