Het laaddoosje dat Apple ontwikkelt om zijn AirPods geschikt te maken voor draadloze laadmat AirPower, zou als draadloze iPhone-oplader gebruikt kunnen worden.

Dat zeggen ingewijden tegen Nikkei. Het nieuwe doosje zou nog dit jaar op de markt komen.

Het was al bekend dat Apple aan een nieuw doosje voor zijn draadloze AirPods-oordoppen werkt. Met dat doosje kunnen gebruikers de dopjes draadloos opladen met de AirPower-laadmat, die later dit jaar zou verschijnen.

Volgens de bronnen van Nikkei kan dat nieuwe laaddoosje op zijn beurt ook weer als draadloze lader gebruikt worden. Het is nog niet bekend hoe, maar mogelijk moeten gebruikers hun iPhone op het doosje leggen terwijl het doosje met een oplaadsnoer verbonden is.

AirPower

Apple kondigde AirPower tijdens de presentatie van de iPhone 8, 8 Plus en X in september 2017 aan. Dat zijn de eerste iPhones die draadloos opgeladen kunnen worden.

De laadmat zou vanwege technische uitdagingen echter vertraging hebben opgelopen. Met de mat kunnen gebruikers een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk opladen. Met huidige draadloze laders is dat niet mogelijk.

Eerder deze week ging er ook een gerucht dat Apple aan nieuwe, duurdere AirPods met ruisonderdrukking werkt. Die oordopjes zouden echter pas op zijn vroegst in 2019 op de markt komen.