Apple zou AirPower, het oplaadstation waarmee Apple-producten draadloos kunnen worden opgeladen, in september op de markt willen brengen.

Technici van Apple hoopten eerder dat het oplaadstation in juni op de markt zou komen, stelt Bloomberg op basis van anonieme ingewijden. Apple heeft tot nu toe niets bekendgemaakt over wanneer AirPower op de markt komt, behalve dat het bedrijf zint op 2018.

De vertraging van enkele maanden is volgens Bloomberg te wijten aan problemen waardoor het oplaadstation te heet wordt. Ook de complexiteit van het product zou voor een uitdaging zorgen. Apple wil dat meerdere Apple-producten tegelijkertijd op het oplaadmat opgeladen kunnen worden, ongeacht waar het product op het station ligt. Daarnaast zou Apple problemen hebben met de software die in AirPower te vinden is.

Momenteel ondersteunen alleen de iPhone 8, iPhone X en de smartwatch Apple Watch draadloos opladen. Apple wil voor zijn draadloze oordoppen AirPods ook een doosje uitbrengen dat draadloos opgeladen kan worden.

Volgens bronnen van Bloomberg wil Apple de oplaadpoort, waarmee de telefoon bekabeld opgeladen kwan worden, uiteindelijk uit zijn iPhone halen. Smartphones van de fabrikant hebben sinds de in 2016 gepresenteerde iPhone 7 al geen koptelefoonaansluiting meer.

Apple wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de berichten.