Er zijn afbeeldingen te zien van de donkere modus die naar alle waarschijnlijkheid aan macOS versie 10.14 wordt toegevoegd.

De afbeeldingen zijn op Twitter geplaatst door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith.

Hij ontdekte een video waarin de donkere modus te zien is. macOS bevat al de optie om de menubalk en zogeheten Dock in het besturingssysteem van een donkergrijze kleur te voorzien, maar daarmee wordt de kleur van menu's en achtergronden binnen apps bijvoorbeeld niet aangepast. De donkere modus in de gelekte afbeeldingen van macOS 10.14 lijkt op het gehele scherm van toepassing. 

De gelekte video bevestigde ook dat app-pagina's op de Mac App Store vanaf macOS 10.14 video's kunnen tonen. Daardoor kunnen macOS-gebruikers apps voortaan al vooraf bewegend in werking zien, bovenop de statische afbeeldingen die nu kunnen worden getoond door ontwikkelaars.

Apple heeft de nieuwe functies nog niet officieel aangekondigd. Het bedrijf houdt maandagavond Nederlandse tijd zijn jaarlijkse WWDC-conferentie, waarop onder meer de nieuwe versie van macOS wordt onthuld. Tijdens het evenement wordt ook iOS 12 getoond.