Uber wil Waymo, het zusterbedrijf van Google dat werkt aan technologie voor zelfrijdende auto's, ervan overtuigen om de wagens van Waymo op te nemen in het platform van Uber.

Dat zei Dara Khosrowshahi, de directeur van Uber, in een interview op Code Conference in de Verenigde Staten, schrijft Recode.

"Ze zijn een ongelofelijke leverancier van technologie en zetten zwaar in op autonoom rijden", zei Khosrowshahi. "Het zou goed zijn als de technologie terechtkomt op het netwerk van Uber. Het is aan hen om te bepalen of ze het willen of niet."

Volgens de directeur van Uber zou het logisch zijn als Waymo zich bij zijn bedrijf aansluit. Op die manier zouden de zelfrijdende auto's maximaal tot hun recht komen, denk hij.

De uitspraken van Khosrowshahi volgen enkele weken nadat een langlopend conflict tussen Uber en Waymo tot een eind kwam. In februari schikten de twee bedrijven in een rechtszaak rond de diefstal van bedrijfsgeheimen.

Een voormalig medewerker van Waymo zou bij zijn vertrek gevoelige documenten hebben meegenomen. De man vertrok bij Waymo om aan zijn eigen bedrijf te werken. Die start-up werd later overgenomen door Uber. Als gevolg van de rechtszaak werd de medewerker een jaar geleden ontslagen bij Uber.