LG en Google hebben een rapport gepresenteerd waarin nieuwe displays voor virtualrealityheadsets uit de doeken werden gedaan. De panelen leveren scherper beeld dan de HTC Vive Pro, die tot nu toe de beste resolutie biedt.

De twee bedrijven publiceerden woensdag een rapport over het concept. Het gaat om een oledscherm dat gebruikt kan worden voor virtualrealitybrillen.

Het display heeft een afmeting van 4,3 inch en biedt een resolutie van 4.800 bij 3.840 pixels. Daarmee is het een stuk scherper dan de HTC Vive Pro, die beelden van 1.440 bij 1.600 pixels kan tonen.

Een mens met goed zicht kan volgens Google 9.600 bij 9.000 pixels zien in een kijkhoek van maximaal 160 bij 150 graden. Het nieuwe display belooft een kijkhoek van 120 bij 96 graden.

Beeldverwerking

De bedrijven gebruiken een speciale manier om beelden te verwerken. De techniek genereert het gebied waar de gebruiker naar kijkt in hoge resolutie, maar vervaagt de omgeving.

Google stelt dat het scherm zo is ontworpen dat een mobiele headset ermee uit de voeten kan. Wel zou het beeld daardoor iets minder snel ververst worden. Het is niet bekend wanneer de displays in consumentenproducten terecht gaan komen.