De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) doet onderzoek naar de botsing waarbij vorige week een Tesla met Autopilot in botsing kwam met een brandweerwagen.

De transportautoriteit NHTSA zegt "een speciaal onderzoeksteam" te hebben ingeschakeld om informatie over de botsing te verzamelen, schrijft Reuters. "Op basis daarvan zullen we passende maatregelen nemen."

Eerder deze week werd bekend dat een Tesla in de Amerikaanse staat Utah op een brandweerwagen was gebotst. Volgens de politie was Autopilot voor het ongeval ingeschakeld.

De vrouw haalde haar handen "twee seconden na het inschakelen van de zelfrijdmodus van het stuur", stelt de politie. Na tachtig seconden vond de botsing plaats. De vrouw raakte haar stuur in de tussentijd niet aan, omdat ze bezig was met haar telefoon.

Maatregelen

Tesla-directeur Elon Musk noemde het "bizar dat een ongeluk waarbij één persoon een enkel brak voorpaginanieuws is, maar dat de veertigduizend Amerikanen die vorig jaar bij auto-ongelukken overleden haast niet worden genoemd in de media".

De topman zei dat een dergelijk ongeluk doorgaans fataal zou zijn. In dit geval zou Autopilot hebben geholpen om schade te beperken.

De NHTSA doet ook onderzoek naar een dodelijk ongeval met een Tesla Model X uit maart. Het National Transportation Safety Board (NTSB) deed eveneens onderzoek, maar onderzoekt de botsing van deze week niet.