Samsung werkt samen met Microsoft aan een draadloze headset die zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR) ondersteunt.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is in Nederland vooral bekend vanwege zijn smartphones, maar heeft ook een afdeling voor chips en schermen.

Het bedrijf is van plan die eigengemaakte onderdelen in de bril te verwerken. "Maar nog belangrijker is dat Microsoft zijn vraag naar royalty's heeft verlaagd", zegt een woordvoerder tegen The Korea Times.

Met een VR-headset wordt een gebruiker visueel afgesloten van de buitenwereld en ziet hij een digitale wereld. Een AR-headset voegt een virtuele laag aan de echte wereld toe, waardoor het lijkt alsof digitale objecten zich in de echte wereld bevinden.

De samenwerking tussen Samsung en Microsoft moet er vooral voor zorgen dat ontwikkelaars bekend raken met de standaarden van Samsung. In ruil daarvoor gebruikt Microsoft chips van Samsung voor zijn eigen bril waarin de virtuele en de echte wereld met elkaar samenkomen.

Samenwerking

Samsung ontwikkelde eerder al de Gear VR, een virtualrealitybril die samenwerkt met zijn duurdere telefoons. Microsoft is op dit gebied vooral bekend vanwege zijn AR-headset met de naam HoloLens.

In oktober bracht Samsung nog de Odyssey uit, een virtualrealitybril die op Windows 10 draait. Microsoft brengt via zijn mixedrealityplatform met meerdere fabrikanten headsets op de markt.

De nieuwe, draadloze headset die uit de samenwerking tussen Samsung en Microsoft moet onstaan, valt volgens Samsung in een hoger prijssegment. Het is nog niet bekend hoeveel het apparaat daadwerkelijk gaat kosten en wanneer hij beschikbaar wordt.