Een drone heeft maandag de reanimatie van een hoogzwangere vrouw in gevaar gebracht in het Zeeuwse Hulst. De politie is een onderzoek naar het voorval gestart.

De drone probeerde de reanimatie rond 10.30 uur te filmen, meldt de politie. "Hulpverleners waren druk bezig met het redden van de levens van moeder en kind, de drone bracht deze hulpverlening in gevaar", schrijft de politie.

"Als een traumahelikopter probeert te landen, kan een rondvliegende drone voor een gevaarlijke situatie zorgen. De piloot weet immers niet dat er een drone in de lucht vliegt", aldus een woordvoerder van de politie tegenover NU.nl. "Daarnaast is het verboden om met een drone boven de bebouwde kom te vliegen."

De politie zoekt om die reden naar de piloot van de drone. Met een oproep hoopt de politie getuigen van het voorval op te sporen.

De politie wil uit privacyoverwegingen geen mededelingen over de toestand van de moeder en het kind doen. Wel is duidelijk dat het kind met een spoedkeizersnede ter wereld is gebracht, waarna de twee naar het ziekenhuis zijn vervoerd.