Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van zijn eerste thuisrobot. Het bedrijf hoopt de apparaten later dit jaar in huizen van werknemers te gaan testen.

Dat schrijft Bloomberg.

De robot heeft als werktitel Vesta meegekregen en wordt ontwikkeld door Lab126. Die afdeling stond eerder aan de wieg van Amazons e-reader Kindle, de Fire Phone en de Echo-luidspeker.

Het is onduidelijk wat de robot van Amazon precies kan. Volgens anonieme bronnen wordt het mogelijk een mobiele versie van de spraakassistent Alexa, die mensen van informatie voorziet in huis op plekken waar geen Echo-speaker staat.

Prototypes van de robot zijn voorzien van camera's en beeldverwerkingssoftware. Bloomberg schrijft dat ze door huizen kunnen navigeren "zoals een zelfrijdende auto dat doet". Het project zou al enkele jaren geleden zijn opgestart.

De robot wordt naar verwachting aan het eind van dit jaar bij werknemers thuis getest. Prototypes worden begin 2019 mogelijk bij de eerste gebruikers van buitenaf getest. Een woordvoerder van Amazon wilde niet op het gerucht reageren.