Tim Cook zegt dat Apple niet van plan is om de Mac en iPad samen te brengen in één apparaat.

Dat zei de Apple-directeur in een gesprek met The Sydney Morning Herald

"De reden waarom allebei de apparaten zo goed zijn, is omdat we ze allebei op hun eigen manier hebben doorontwikkeld om er het beste uit te halen", zegt Cook. "Als ze samengevoegd worden, moet je compromissen sluiten."

In dat geval zou geen van de gebruikerservaringen zo goed zijn als de consument verwacht, denkt Cook. "We willen de beste tablet ter wereld maken en de beste Mac van de wereld. Door er één apparaat van de maken, behaal je geen van die doelen." 

Apps combineren

In december verscheen een bericht dat Apple mogelijk apps wil combineren voor de besturingssystemen iOS en macOS. Apps die werken op de iPhone en iPad zouden ook direct op de Mac moeten werken.

Ontwikkelaars moeten nu voor beide systemen aparte apps maken.  In de toekomst zou één app voor Mac en iOS voldoende zijn. Op Chromebooks werkt dat bijvoorbeeld ook al, doordat apps voor Android-telefoons ook op die laptops zijn te installeren.

Apple heeft zijn besturingssystemen in het verleden al dichter bij elkaar gebracht, dankzij Continuïteitsfuncties. Gebruikers kunnen daarmee bijvoorbeeld bestanden op de iPhone kopiëren en ze op de Mac plakken.