Leap Motion werkt aan een AR-bril waarvan de productieprijs minder dan 100 dollar moet gaan bedragen. Het apparaat zou handbewegingen van gebruikers zeer nauwkeurig kunnen registreren.

Het bedrijf noemt het nieuwe systeem Project North Star. Dat maakt Leap Motion bekend op zijn website

Het gaat vooralsnog om een prototype van een augmentedrealitybril. Daarop zit een Leap Motion-sensor die ervoor zorgt dat handen herkend worden. Gebruikers kunnen virtuele objecten in de brilglazen tonen, waardoor het lijkt alsof ze in de echte wereld aanwezig zijn. Met handbewegingen zijn dit soort objecten te bedienen.

De bril ziet er op afbeeldingen groot uit. Er zijn twee 3,5 inch-schermen met een 1600 bij 1440 resolutie. De bril geeft gebruikers een kijkhoek van 100 graden, wat meer zou zijn dan bestaande AR-systemen.

Eerste beelden AR-bril Project North Star
80
Eerste beelden AR-bril Project North Star

Specificaties

Volgens The Verge komt Project North Star niet beschikbaar voor ontwikkelaars of consumenten. Volgende week maakt Leap Motion de specificaties bekend van benodigde hardware en software.

"We hopen dat deze ontwerpen een nieuwe generatie van AR-systemen tot gevolg hebben, waarmee het gesprek verschuift van hoe zo'n bril eruit moet zien, naar hoe een augmentedreality-ervaring moet voelen", schrijft Leap Motion-topman David Holz.

Leap Motion toonde verschillende mogelijkheden van het systeem. Zo is te zien hoe een virtuele kubus wordt gedraaid en hoe een soort menu aan een hand hangt in augmentedreality.

Beweging

Het bedrijf is al veel langer bezig met de vertaling van handbewegingen naar augmentedreality. In 2016 toonde het bedrjif al zogeheten Orion-sensoren die aan virtualrealityheadsets bevestigd konden worden, zodat gebruikers hun handen virtueel zagen.