Facebook stelt de onthulling van zijn slimme speaker uit vanwege de publieke verontwaardiging die is onstaan na het dataschandaal met Cambridge Analytica.

Dat schrijft Bloomberg ​op basis van anonieme ingewijden. Facebook wilde zijn slimme speaker eigenlijk op zijn ontwikkelaarsconferentie F8 in mei onthullen, maar ziet daar nu van af.

Het bedrijf gaat zijn speaker nu beter beoordelen om de juiste afwegingen te maken omtrent het verzamelen van gebruikersdata. Facebook kwam deze maand in opspraak nadat bleek dat gegevens van 50 miljoen gebruikers in handen kwamen van Cambridge Analytica.

Volgens Bloomberg zou Facebook er tijdens interne tests met potentiële gebruikers al achter zijn gekomen dat mensen zich niet comfortabel voelen met een fysiek Facebook-product in huis, aangezien het bedrijf grote hoeveelheden persoonlijke data verzamelt.

Speaker

Geruchten dat Facebook werkt aan zijn eigen speaker kwamen in 2017 al naar buiten. Het apparaat krijgt een touchscreen, bevat een digitale assistent en biedt de mogelijkheid om te videobellen.

Ondanks het uitstellen van de onthulling, komt de speaker vermoedelijk in het najaar in de Verenigde Staten op de markt.

Facebook-directeur maakt excuses voor misbruik data
74
Facebook-directeur maakt excuses voor misbruik data