Uber en Toyota in gesprek over gebruik systemen voor zelfrijdende auto's

Uber bespreekt met Toyota de mogelijkheid om eigen systemen voor zelfrijdende auto's in voertuigen van Toyota te plaatsen.

Dat schrijft Reuters op basis van de Japanse krant Nikkei.

Uber-directeur Dara Khosrowshahi zou deze week gesproken hebben met topmensen van Toyota. Beide bedrijven bespreken een samenwerking over de mogelijkheid om Ubers zelfrijdtechnologie in één van Toyota's voertuigen te plaatsen. Het gaat daarbij waarschijnlijk om grote gezinsauto's.

Toyota werkt zelf ook aan technologie voor autonoom rijden. Het bedrijf heeft al eerder gezegd open te staan voor samenwerkingen met andere bedrijven voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Informatiedeling

Uber en Toyota werken al samen op het gebied van technologie voor autonoom rijden. "We delen al een tijdje informatie over zelfrijdende auto's met Uber", zegt een woordvoerder, die toevoegt dat er geen beslissingen zijn gemaakt buiten de bestaande samenwerking.

Taxibedrijf Uber test zijn systemen in de Verenigde Staten en werkt al samen met Volvo en Daimler aan zelfrijdende auto's. In februari zei Khosrowshahi te hopen op meer samenwerkingen.

Lees meer over:
Tip de redactie