De Fitbit Versa-smartwatch is aangekondigd met een vernieuwd ontwerp. De wearable biedt onder meer een hartslagmeter en heeft fysieke knoppen.

Dat maakt Fitbit dinsdag bekend.

De Versa-smartwatch volgt de Fitbit Blaze en Fitbit Ionic op. Het ontwerp is minder hoekig dan die versies en lijkt wat meer op een Pebble. Dat bedrijf werd door Fitbit overgenomen in 2016.

De randen van de Fitbit Versa zijn een stuk minder hoekig. Het apparaatje heeft een 1,34-inch lcd-scherm dat aanraakgevoelig is, met een resolutie van 300 bij 300 pixels. Daarnaast is er een hartslagmeter aanwezig die de hartslag constant meet.

De Fitbit Versa is vanaf april beschikbaar en kost 200 euro. Dat is goedkoper dan de Ionic, maar de Versa is in tegenstelling tot die smartwatch niet voorzien van GPS. Wel toont hij notificaties, kan hij tot 50 meter diep onder water en gaat hij vier dagen op een volle accu mee.

Kinderen

Fitbit kondigde ook de Fitbit Ace aan. Dat is een fitnessband gericht op kinderen van acht jaar en ouder. De wearable heeft nauwelijks slimme functies, maar wordt wel gekoppeld aan een smartphone.

De Ace moet zorgen dat kinderen meer gaan bewegen. Ze worden met berichten gemotiveerd en kunnen samen met andere kinderen wedstrijden doen. Ook wordt slaap geregisteerd.

De Fitbit Ace kost vanaf 100 euro en komt eind mei beschikbaar in blauw en paars.