Apple zou in de zomer met een nieuwe MacBook met retina-scherm komen, die de plek van de MacBook Air als goedkoopste model moet innemen.

De nieuwe MacBook waar Apple aan zou werken, krijgt een scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, meldt DigiTimes op basis van toeleveranciers.

Die schermresolutie is hetzelfde als van de huidige 13 inch MacBook Pro. De MacBook Air is met 1097 euro de goedkoopste MacBook in het aanbod van Apple, maar momenteel ook de enige met nog een scherm met lage resolutie.

Apple zou de schermen voor de nieuwe MacBook bij LG kopen, en eind mei of begin juni aan de productie van de nieuwe laptop beginnen. De laptop wordt daarmee waarschijnlijk aangekondigd tijdens Apple-ontwikkelaarwsbeurs WWDC, die in juni wordt gehouden.

'Lager prijskaartje'

Eerder zei doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Ku dat Apple in het tweede kwartaal van dit jaar met een MacBook Air met "een lager prijskaartje" zou komen.

Apple zou volgens DigiTimes richten op het verschepen van 6 miljoen exemplaren van de nieuwe MacBook voor het einde van dit jaar. Analist Kuo zei eerder dat Apple met de goedkopere MacBook het aantal verscheepte MacBooks dit jaar met 10 tot 15 procent zou willen verhogen.