The Boring Company heeft de plannen voor vervoer door ondergrondse tunnels in steden aangepast. Het bedrijf denkt dat het systeem geschikt is als openbaar vervoer.

Dat heeft Elon Musk, de directeur van The Boring Company, op Twitter laten weten.

Musk spreekt van een aangepast plan voor zijn bedrijf. "De tunnels en Hyperloop geven voorrang aan voetgangers en fietsers ten opzichte van auto's", schrijft hij.

Aanvankelijk was het idee dat The Boring Company tunnels onder steden zou graven om auto's op een plateau te vervoeren. Daarmee kunnen auto's files ontwijken. Het vervoer zou met een snelheid van bijna 210 kilometer per uur gaan.

Bekijk een impressie van het nieuwe concept van The Boring Company
26
Bekijk een impressie van het nieuwe concept van The Boring Company

Voorrang

Auto's zullen volgens de herziene plannen nog steeds vervoerd worden, maar als er groepen voetgangers zijn, krijgen zij voorrang. "Het is een kwestie van fatsoen en eerlijkheid", zegt Musk. "Als iemand geen auto kan betalen, mogen ze voor."

De oprichter van het bedrijf maakte ook meer bekend over hoe het systeem eruit zou gaan zien. "Er moeten duizenden kleine stations komen ter grootte van een parkeerplek", schrijft Musk. "Die passen gemakkelijk in de stad en brengen je altijd vlakbij je bestemming."