Huawei heeft op Mobile World Congress in Barcelona de MediaPad M5 gepresenteerd. De tablet heeft een 2K-display en speakers van Harman Kardon.

De tablet komt in twee formaten: de standaard MediaPad M5 heeft een 8,4 inch-scherm, de Pro-variant heeft een 10,5 inch-display. Beide ondersteunen ze een 2K-resolutie.

De MediaPad M5 Pro wordt met een Huawei M-Pen geleverd om notities en tekeningen te maken. Gebruikers kunnen de tablets ook met een los toetsenbord verbinden.

De tablets hebben twee stereoluidsprekers die door Harman Kardon zijn geleverd. Ze ondersteunen 3D-audio en bieden geluid in hoge resolutie.

De MediaPad M5-tablets zijn vanaf eind maart beschikbaar in Nederland in twee kleuren: goud en grijs.

De prijs van de 8,4 inch-variant van 349 euro met 32 GB opslaggeheugen tot 499 euro voor 128 GB opslaggeheugen en mobiel internet via een LTE-verbinding. De Pro-variant kost 399 euro met 32 GB opslagcapaciteit en 549 euro met 128 GB en mobiel internet.

MateBook Pro X

Huawei onthulde ook een nieuwe laptop. De MateBook X Pro heeft een aanraakgevoelig scherm met daar omheen zeer dunne schermranden. Het scherm heeft een resolutie van 3.000 bij 2.000 pixels.

De webcam van de MateBook zit verborgen in het toetsenbord. Door op een knop te drukken, wordt de camera omhoog gebracht.

De nieuwe laptop zal volgens een woordvoerder van het bedrijf niet in Nederland worden verkocht.