Muziekstreamingdienst Spotify werkt aan zijn eerste fysieke producten, blijkt uit verschillende vacatures van het Zweedse bedrijf.

In één van de meest recente vacatures van Spotify staat dat het bedrijf "onderweg is zijn eerste fysieke product te creëren", ontdekte MusicAlly.

Spotify zoekt met drie verschillende vacatures naar managers voor de technische ontwikkeling van hardware, het opzetten van productielijnen en de distributie van nieuwe apparaten. Die moeten bijdragen aan "de creatie van innovatieve Spotify-ervaringen via connected hardware".

​Slimme speaker

Volgens The Guardian zocht Spotify met andere vacatures eerder naar hardware "zoals het Pebble-horloge, Amazon Echo en Snap Spectacles". Het Zweedse bedrijf wil zelf niet dieper ingaan op de vacatures.

Mogelijk wil het bedrijf een eigen slimme speaker ontwikkelen. Dergelijke speakers zijn in opkomst: Google en Amazon hebben succes met hun Home- en Echo-speakers, Sonos heeft een speaker met assistenten van beide bedrijven en Apple bracht onlangs zijn HomePod uit.

Spotify wordt door tal van speakers en audiosystemen ondersteund. Eerder verscheen al een mp3-speler die alleen met Spotify werkt.