Facebook zou van plan zijn om in juli 2018 twee slimme speakers op de markt te brengen. De speakers, met codenamen Aloha en Fiona, krijgen beide een 15 inch-touchscreen.

Dat meldt Digitimes woensdag op basis van anonieme bronnen uit de industrie. Met de speakers moeten gebruikers met elkaar in contact kunnen blijven via videobellen en diverse andere sociale functies.

De Aloha zou geavanceerder zijn dan de Fiona. Het apparaat is te gebruiken aan de hand van spraakcommando's. Met gezichtsherkenning worden gebruikers geïdentificeerd. Hierbij zou gebruik worden gemaakt van een groothoeklens voorop het apparaat.

Ook zou deze variant meer sociale functies krijgen. Welke dat zijn, is nog onbekend. Het is nog niet duidelijk welke functies de Fiona precies krijgt. 

De schermen van de Aloha en de Fiona zouden gemaakt worden door LG Display. Het Taiwanese bedrijf Pegatron zou de apparaten in elkaar zetten. Beide bedrijven hebben geweigerd te reageren op de geruchten.

Vertraging

Het sociale netwerk had de speakers origineel in mei willen uitbrengen, aldus de bronnen. Facebook heeft echter besloten om de introductie naar juli te verplaatsen, zodat de kwaliteit van de apparaten verbeterd kan worden en de software nog aangepast kan worden.

Facebook zou tot slot van plan zijn om in de komende vijf jaar een eigen ecosysteem te ontwikkelen voor video-apparaten. Naar verwachting komen er in de toekomst dan ook meer apparaten van het bedrijf op de markt, aldus de ingewijden.