Het goedkoopste model van augmentedrealitybril (AR-bril) Magic Leap zal net zoveel gaan kosten als een hoogwaardige smartphone.

Dat vertelde Magic Leap-CEO Rony Abovitz in een interview op de Code Media-conferentie in Californië. 

De Magic Leap-bril gaat virtuele objecten bovenop de echte wereld tonen, zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om een game te spelen of e-mails in de lucht te zien hangen. Het bedrijf achter de bril heeft tot nu toe nog geen project uitgebracht, maar is door meerdere investeringen al miljarden dollars waard.

Volgens Abovitz zullen er meerdere modellen van de Magic Leap op de markt komen. De goedkoopste variant die bedoeld is voor de 'massamarkt' kost volgens de topman ongeveer net zoveel als een premiumtelefoon.

iPhone X

De CEO wilde niet zeggen om wat voor bedragen het precies zal gaan. Een hoogwaardige smartphone kost doorgaans tussen de 700 en 1200 euro. Abovitz maakte geen bezwaar toen de bril werd vergeleken met de iPhone X, die voor 1159 euro wordt aangeboden.

Bronnen zeiden afgelopen september dat de Magic Leap tussen de 1.500 en 2.000 dollar moest gaan kosten. Mogelijk zal de prijs in eerste instantie ook rond dat punt liggen. De geplande ontwikkelaarsversie zal namelijk qua prijs tussen het duurste en goedkoopste model in zal liggen.

Magic Leap toont virtuele game in echte wereld
Magic Leap toont virtuele game in echte wereld