Microsoft heeft goedkopere varianten van zijn Surface Laptop en Surface Book 2 gepresenteerd. De apparaten hebben respectievelijk minder werkgeheugen en minder opslagcapaciteit.

De goedkopere modellen zijn verschenen in de Microsoft Store in de Verenigde Staten, maar zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar.

De goedkoepere Surface Laptop heeft een opslagcapaciteit van 128 GB en kost 799 dollar. De laptop heeft een werkgeheugen van 4 GB en een Intel Core M3-processor. Daarmee is de laptop geschikt voor bepaalde basistaken, zoals tekstverwerken, het bezoeken van internetpagina's en het versturen van e-mail.

Het tot nu toe goedkoopste model van de Surface Laptop, die wel in Nederland te koop is, heeft een Intel Core i5-processor, 4 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 GB.

Surface Book 2

De hybride laptop Surface Book 2 was tot nu toe alleen verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van minimaal 256 GB. In de Verenigde Staten biedt Microsoft vanaf nu ook een model aan met 128 GB opslagruimte. Deze goedkopere variant kost 1.199 dollar.

Op rekenkracht kunnen gebruikers niets inleveren. De Surface Book 2 met minder opslagcapaciteit is net als zijn voorgangers verkrijgbaar met een Intel Core i5-processor of i7-processor.