Samsung heeft de eerste onderdelen getoond voor zelfrijdende auto's, die in samenwerking met het overgenomen bedrijf Harman zijn gemaakt.

Het gaat onder meer om een camerasysteem, dat door Samsung tijdens de CES-beurs werd gepresenteerd.

Het systeem heet krijgt de naam Advanced Driver Assistance System (ADAS) en kijkt naar wat er voor de auto gebeurt. Het camerasysteem waarschuwt bestuurders bijvoorbeeld voor gevaar op de weg en geeft het een seintje als de auto van de baan dreigt te gaan.

De camera moet dit jaar beschikbaar komen, al is niet precies bekend wanneer. De technologie werd in samenwerking met Harman International gemaakt. Dat bedrijf, dat zich specialiseert in audio- en infotainmentsystemen voor auto's, werd eind 2016 door Samsung overgenomen voor 8 miljard dollar.

Naast het camerasysteem werd ook een 'Digital Cockpit'-platform aangekondigd. Het betreft een scherm in de auto dat informatie toont over het voertuig. Daarnaast kan het gegevens van smartphones inladen om de auto te personaliseren.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!