Lenovo heeft zijn Smart Display gepresenteerd. Het apparaat werkt met stembediening via Google Assistant.

Dat maakte het bedrijf op de techbeurs CES in Las Vegas bekend.

Het Lenovo Smart Display is een speaker met touchscreen die in de formaten 8 inch en 10 inch beschikbaar komt. De gadget werkt met Google Assistant voor stembediening. Net als de Home-speaker van Google, luistert Lenovo's Smart Display altijd mee en reageert hij op commando's.

Het apparaat kan bijvoorbeeld muziek afspelen, het weerbericht oplezen en agendapunten benoemen. Omdat het Smart Display een scherm heeft, kunnen zaken als weerbericht en agenda ook direct getoond worden.

Slimme displays met Google Assistant zullen in de toekomst ook door andere fabrikanten gemaakt worden. Zo wordt er bij JBL, LG en Sony al gewerkt aan producten in deze nieuwe categorie.

Videobellen

Verder werkt het Smart Display met Google Duo, de videobeldienst van Google. Daarnaast is de gadget te gebruiken als interactief fotolijstje, waarbij Google Photos afwisselend op het scherm verschijnen.

Het Smart Display is vanaf deze zomer te koop. Europese prijzen zijn nog niet bekend. Het 8 inch model kost 199 dollar, de versie van 10 inch kost 249 dollar.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!