HTC werkt aan een Pro-versie van zijn virtualrealitybril Vive, met onder meer een hogere resolutie en ingebouwde koptelefoon. Ook komt de fabrikant met een adapter waarmee de Vive draadloos kan worden gebruikt.

Dat maakt het Taiwanese bedrijf maandagavond Nederlandse tijd bekend tijdens technologiebeurs CES.

De HTC Vive Pro maakt gebruik van twee OLED-displays met een totale resolutie van 2.880 bij 1.600 pixels. De reguliere Vive biedt een resolutie van 2.160 bij 1.200 pixels.

Daarnaast wordt het Pro-model geleverd met een geïntegreerde koptelefoon en weegt de bril minder. Voor het oorspronkelijke model verscheen pas na release een officieel audio-accessoire in de vorm van een verstevigende band.

De Vive Pro werkt met de zogeheten basisstations van de reguliere Vive, waarvan er maximaal vier tegelijk te gebruiken zijn. Vive-bezitters krijgen de optie om alleen de nieuwe bril te kopen.

Draadloze adapter

HTC maakte ook bekend dat het werkt aan een draadloze adapter voor zowel de Vive als de Vive Pro. Dit accessoire zorgt ervoor dat de virtualrealitybril niet meer met kabels op een computer hoeft aangesloten te worden.

Eerder financierde HTC al een soortgelijke adapter gemaakt door TPCAST. Deze draadloze zender werkt zowel met de Vive als concurrent Oculus Rift.  

De draadloze adapter verschijnt aankomende zomer, de Vive Pro in de loop van het huidige kwartaal. Details over de prijs ontbreken nog. 

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!