LG heeft een 65 inch oled-tv gepresenteerd die automatisch in een soundbar kan worden opgerold.

LG presenteert de tv tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas.

Het 65 inch prototype heeft een 4K oled-scherm. Het scherm kan worden teruggetrokken in een compacte soundbar die aan het scherm vastzit.

Daarmee is de tv volgens LG veel draagbaarder dan traditionele tv's. Ook is de tv in zijn opgerolde stand veel minder prominent aanwezig in interieurs

Oled-schermen zijn altijd al flexibel, en LG toonde in 2014 al een werkend prototype. In 2017 liet het Zuid-Koreaanse bedrijf nog een groot, transparant oled-scherm zien.

Aflopende randen

Voorgaande prototypes moesten echter nog met de hand worden opgerold en hadden daardoor nog weinig praktische toepassingen. Het nieuwe scherm is voorlopig echter ook nog een prototype, LG lijkt geen plannen te hebben om op korte termijn een oprolbaar scherm op de markt te brengen.

De flexibiliteit van oled-schermen wordt vooralsnog vooral gebruikt in telefoon-schermen. Die kunnen dan afgeronde hoeken en rond aflopende randen hebben.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via Whatsapp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!