Nvidia heeft nieuwe beeldschermen getoond die zijn toegespitst op gaming. Het gaat om 65 inch displays met ondersteuning voor 4K en HDR.

De schermen werden tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas door Nvidia gepresenteerd.

De Big Format Gaming Displays (BFGD) worden samen met hardwarefabrikanten Acer, Asus en HP gemaakt. Ze bieden grote displays met een resolutie van 4K. Daarnaast zorgt HDR voor betere contrasten en natuurgetrouwe kleuren.

De displays zijn met name geschikt voor computergames, omdat ze 120 beelden per seconde tonen en Nvidia's G-Sync technologie bieden. Daarmee moeten beelden vloeiender op het scherm komen dan bij andere displays mogelijk is, stelt het bedrijf. Ook zou er nauwelijks vertraging zijn in het doorsturen van beelden naar het scherm.

Nog niet alle details zijn door Nvidia bekendgemaakt. Zo is niet duidelijk wanneer de schermen op de markt komen en wat ze kosten.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via Whatsapp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!