Intel heeft de nieuwste versie van zijn mini-systeem NUC onthuld. Met een krachtige grafische kaart is de kleine pc vooral gericht op virtual reality.

Intel presenteerde de nieuwste versie van zijn NUC-systeem tijdens technologiebeurs CES.

Het kleine systeem bevat een Intel Core i7-processor van de achtste generatie en een Radeon RX Vega M-grafische chip. Daarmee is het systeem volgens Intel geschikt om VR-brillen aan te sturen, brillen die tot nu toe altijd een vrij grote pc nodig hadden.

Het nieuwe systeem heeft een inhoudsformaat van slechts 1,2 liter en is daarmee vele malen kleiner dan traditionele pc's. Intel brengt twee versies uit: eentje die door gebruikers kan worden overgeklokt en één waarbij dat niet de bedoeling is.

Net zoals bij andere Intel NUC-systemen moeten gebruikers ook hier nog zelf zorgen voor opslagruimte, werkgeheugen en andere accessoires. Het kleine systeem heeft tal van aansluitingen: twee hdmi-poorten, in totaal zes traditionele usb-poorten en drie usb-c-poorten, twee ethernet-aansluitingen en twee Mini DisplayPort.

De nieuwe systemen komen in de lente beschikbaar voor een nog onbekende prijs.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via Whatsapp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!