Magic Leap heeft het ontwerp van zijn eerste augmentedrealitybril onthuld, de Magic Leap One. Het gaat om een versie voor ontwikkelaars.

De ontwikkelaarsversie moet in de loop van volgend jaar beschikbaar komen, valt te lezen op de website van Magic Leap.

Het apparaat ziet er aan de voorkant uit als een soort zonnebril, met aan weerskanten van de glazen camera's en sensoren.

De bril zit met een kabel vast aan een draagbaar cirkelvormig kastje dat de bril aandrijft. Dit kan bijvoorbeeld om een broekriem worden geschoven. Ook wordt de ontwikkelaarsversie geleverd met een controller, die onder meer een rondvormig touchpad biedt.

Precieze specificaties ontbreken vooralsnog, maar het losse kastje huist ook een grafische kaart. Daarnaast heeft de bril ingebouwde microfoons en luidsprekers en kunnen gebruikers zowel hun stem, handbewegingen als hoofd gebruiken als besturing.

Virtuele objecten

Magic Leap belooft daarnaast dat zijn bril virtuele objecten op een natuurlijke wijze in de echte omgeving integreert. Het apparaat herkent objecten en oppervlaktes en kan daar bijvoorbeeld een virtuele open haard in plaatsen. De locatie hiervan kan worden bewaard, zodat deze altijd op dezelfde locatie te zien is als gebruikers de bril gebruiken. 

Het bedrijf achter de bril werkt aan verschillende soorten apps, waaronder games, een browser en een communicatie-app die van vrienden of collega's een virtuele versie maakt en die in de echte omgeving plaatst. 

Het is nog niet bekend hoeveel de Magic Leap One kost en wanneer het apparaat precies beschikbaar komt voor ontwikkelaars. 

Magic Leap ontving de afgelopen jaren meer dan een miljard dollar aan investeringen, waaronder van Google, maar de onthulling van een concreet product bleef tot op heden uit. Volgens eerdere geruchten zou het bedrijf moeite hebben gehad met het verkleinen van de bril tot een draagbaar formaat.