Apple zou zijn eigen chips voor het energiebeheer van iPhones ontwikkelen. Daardoor zou het bedrijf niet langer afhankelijk zijn van leverancier Dialog Semiconductor.

Dat meldt Nikkei Asian Review donderdag op basis van anonieme bronnen. Chips voor energiebeheer handelen taken als het opladen van de telefoon en het beheren van de accuduur en de energieverbruik af.

"Volgens de huidige plannen gaat Apple ongeveer de helft van zijn chips voor energiebeheer in iPhones vanaf volgend jaar vervangen", aldus een van de bronnen. Volgens een ander zijn de chips mogelijk pas in 2019 klaar.

De bronnen stellen verder dat de chips van Apple "de meest geavanceerde" op de markt worden. Zo zouden ze het batterijleven verbeteren, omdat ze het energieverbruik beter kunnen monitoren. De chips worden ontwikkeld door Taiwan Semiconductor, die ook de chips van Dialog Semiconductor maakt.

Dialog Semiconductor

Dialog Semiconductor was vorig jaar voor 74 procent van zijn omzet afhankelijk van Apple. Het bedrijf maakt chips voor iPhones, iPads en Apple Watches.

Apple heeft nog niet op het gerucht gereageerd.