In navolging van de overwinning van het Delftse team is ook Solar Team Eindhoven eerste geworden bij de World Solar Challenge.

De auto uit Eindhoven, de Stella Vie, had vrijdag al een onoverbrugbare puntenvoorsprong opgebouwd op de andere deelnemers in de ruim drieduizend kilometer lange race.

Solar Team Eindhoven deed mee in de zogeheten Cruiser-klasse. Bij deze categorie draait het hoofdzakelijk om zuinig rijden en niet om snelheid. Deelnemers moeten proberen om op een zo zuinig mogelijke manier meerdere passagiers te vervoeren van de start in Darwin naar de finish in Adelaide. 

De Eindhovense auto deed dat ruim 2,5 keer zo zuinig als zijn voornaamste concurrent uit het Duitse Bochum en behaalde daarmee de maximale efficiëntiescore van tachtig punten. Het Bochumse team bleef steken op 32 punten, waardoor vrijdag al duidelijk was dat Stella Vie de eerste plaats niet meer kwijt kon raken.

Zaterdag werden de auto's nog door een jury beoordeeld op bijvoorbeeld comfort en ontwerp. Daarbij kreeg Stella Vie opnieuw het maximaal aantal punten, namelijk twintig punten. 

Eerder in de week werd het Delftse Nuon Solar Team al voor de zevende keer wereldkampioen zonneracen met de Nuna.

Studenten Delft halen juichend Nuna9 als eerste binnen in Solar Challenge
48
Studenten Delft halen juichend Nuna9 als eerste binnen in Solar Challenge