De nieuwe Google Home Mini-speaker luisterde door een bug de hele tijd naar sommige gebruikers. 

De bug werd ontdekt door een redacteur van Android Police. Google heeft inmiddels een software-update beschikbaar gesteld om het probleem op te lossen.

De Google Home Mini luistert normaal gesproken alleen naar uitspraken van gebruikers zodra de woorden "Ok Google" zijn uitgesproken. Stemcommando’s worden naar de servers van Google verzonden zodat stemherkenningssoftware de zinnen kan digitaliseren. De speaker kan bijvoorbeeld op commando muziek in huis aanzetten.

De speaker van de journalist luisterde door een softwarefout constant mee. Het betekende dat alles in huis naar de servers van Google werd verstuurd.

Aanraakpaneel

De bug in de Home Mini werd volgens Google veroorzaakt door problemen met het aanraakpaneel bovenop de Home Mini. Dit paneel registreert wanneer de gebruiker knoppen activeert. 

Het is onduidelijk hoeveel speakers precies door de bug zijn getroffen. Google spreekt van een "klein aantal Google Home Mini’s".

De techgigant onthulde eerder deze maand de nieuwe Home Mini, die voor 50 dollar verkocht wordt. De slimme luidspreker is in Nederland nog niet verkrijgbaar.