Samsung brengt in november een eigen virtualrealitybril uit voor Windows 10, de HMD Odyssey.

Dat maakte het bedrijf dinsdagavond Nederlandse tijd bekend.

De aankondiging valt samen met een evenement dat Microsoft organiseert voor de zogeheten Mixed Reality-brillen die het in samenwerking met verschillende hardwarefabrikanten maakt.

De HMD Odyssey van Samsung gebruikt in tegenstelling tot goedkopere Mixed Reality-brillen twee OLED-schermen, met ieder een resolutie van 1.440 bij 1.600 pixels. Ook biedt de bril een gezichtsveld van 110 graden.

Daarnaast heeft het apparaat een koptelefoon en microfoon ingebouwd en wordt de Odyssey geleverd met de twee controllers die bij iedere Mixed Reality-bril worden gebruikt. 

Beschikbaarheid

In de Verenigde Staten kost de bril 499 dollar. Een Europese prijs werd niet genoemd, omdat de bril aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten, China, Zuid-Korea, Brazilië en Hong Kong wordt uitgebracht. Het is niet duidelijk wanneer een Europese release volgt.

Naast Samsung maken ook Asus, Acer, Dell en Lenovo Mixed Reality-brillen in samenwerking met Microsoft. De brillen werken enkel met Windows 10. Samsung verkoopt zelf ook de Gear VR-brillen voor zijn Galaxy S- en Note-smartphones.