Google zou werken aan een klein scherm voor op tafel, met daarin de virtuele assistent van het bedrijf.

Dat vertellen meerdere bronnen aan TechCrunch. Het scherm zou ook gebruikt kunnen worden om te videobellen, YouTube te bezoeken en om foto’s te bekijken.

De gadget zou vergelijkbaar zijn met de Amazon Echo Show, een beeldscherm van 7 inch met ondersteuning voor virtuele assistent Alexa. 

De techgigant zou eerder hebben gewerkt aan grotere schermen die met televisies moesten concurreren, aldus de ingewijden. Inmiddels zou het bedrijf zich meer richten op de Echo Show-concurrent, die intern de codenaam Manhattan heeft.

Het apparaat draait op een versie van Android, waardoor appontwikkelaars makkelijk eigen software kunnen maken. Eén team zou werken aan een Manhattan-versie van Netflix.

2017 of 2018

Het is onduidelijk wanneer de Manhattan precies onthuld moet worden. Volgens TechCrunch stond het apparaat eerst gepland voor midden 2018, maar wordt er hard gewerkt om hem toch in 2017 op de markt te brengen. Er is echter twijfel of dit zal lukken.

Google heeft journalisten uitgenodigd voor een evenement op 4 oktober. Volgens geruchten zal het bedrijf daar nieuwe Pixel-telefoons, een kleinere Home-luidspreker en een hybride Chromebook aankondigen. Het is niet bekend of de Manhattan ook een rol tijdens het evenement zal spelen