Ford werkt met Lyft aan zelfrijdende auto's

Autofabrikant Ford werkt samen met taxi-app Lyft aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Het moet mogelijk worden om met de software van Lyft de zelfrijdende voertuigen van Ford te bestellen. Dat schrijft Sherif Marakby, hoofd zelfrijdende auto's bij Ford, woensdag op Medium.

Lyft, de belangrijkste concurrent van Uber in de Verenigde Staten, werkt al samen met GM en Google-zusterbedrijf Waymo. GM, een van de belangrijkste concurrenten van Ford, heeft ook een minderheidsbelang in Lyft.

Tegen Reuters zegt Marakby dat de testvoertuigen van Ford zullen worden gekoppeld aan het netwerk van Lyft, maar dat consumenten hier voorlopig nog geen ritten in kunnen boeken. Wel zal Ford auto's met menselijke chauffeurs toevoegen aan de vloot van Lyft.

Het is niet bekend wanneer de eerste autonome autoritten zullen worden aangeboden door Lyft. "We bouwen geen prototypes puur om prototypes te bouwen", zegt Marakby.

Ford test ook bezorging van pakketten met zelfrijdende auto's en een autonome shuttlebus. De robotauto's van het bedrijf gebruiken software van het bedrijf Argo AI, waar Ford in de komende jaren een miljard dollar in steekt.

Lees meer over:
Tip de redactie