Een onderzoeksteam van MIT heeft een systeem ontwikkeld waarmee kleine drones kunnen worden ingezet om voorraden in magazijnen te inventariseren.

Drones die ingezet worden voor de inventarisatie van een magazijn, worden uitgerust met een RFID-scanner. Die scanners zenden de bijbehorende nummers van een product naar een ontvanger. 

Om de RFID-tags goed uit te kunnen lezen, is normaal gesproken een zware scanner nodig. Magazijndrones zouden daarom vrij groot moeten zijn.

De onderzoekers van MIT ontwikkelden een apparaat dat het signaal van de RFID-reader opnieuw uitzendt, meldt de technische universiteit. De reader kan daardoor op de grond blijven staan en de drones worden uitgerust met een kleiner apparaat. Een kleinere drone kan dichterbij de producten in een magazijn komen, waardoor het scannen nauwkeuriger wordt.

De nieuwe oplossing, genaamd Rfly, wordt volgens The Verge getest in een magazijn van een winkelketen in Massachusetts. De drones worden vooralsnog bestuurd door mensen, maar op termijn moeten ze autonoom worden. Dat moet werk besparen, en er bovendien voor zorgen dat mensen niet meer op ladders hoeven te staan om moeilijk bereikbare RFID-tags te scannen.