Technologiebedrijf Lenovo brengt zijn virtualrealitybril (VR-bril) in november op de markt.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op technologiebeurs IFA in Berlijn.

Lenovo noemt zijn VR-bril de Lenovo Explorer. De headset zal worden verkocht voor 499 euro in Nederland. Vermoedelijk zal er ook een bundel met Microsofts VR-gamecontrollers worden uitgebracht.

De VR-bril is onderdeel van Microsofts Mixed Reality-programma, waarbij hardwarebedrijven VR-brillen voor Windows-computers kunnen ontwikkelen. Veel andere techbedrijven willen later dit jaar ook Mixed Reality-brillen op de markt brengen.

Amazon Alexa

Lenovo toonde tijdens het evenement ook nieuwe smartphones, waaronder de Moto X4. Dit is de eerste smartphone van het bedrijf die Amazons virtuele assistent Alexa ondersteunt.

Een speciale dock voor Android-tablets laat gebruikers ook Alexa als slimme speaker in huis gebruiken. Op het moment is Alexa nog niet in Nederland te gebruiken.

De nieuwe Moto-telefoon heeft een 5,5 inch-scherm en twee 12 megapixel-camera’s. Hij wordt vanaf 31 september verkocht voor 379 euro. Een stevigere variant van de Moto Z2 zal dit najaar voor 849 verschijnen.

Yoga 920

De nieuwe Yoga 920-laptop kan met behulp van een vingerafdrukscanner op een Motorola-smartphone worden ontgrendeld.

De laptop biedt ook ondersteuning voor een stylus, die volgens Lenovo meer dan 4.096 drukpunten ondersteunt. De Yoga 920 zal vanaf half november worden verkocht voor 1899 euro.

Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920