Een Hyperloop-capsule van Tesla heeft tijdens een testrit de recordsnelheid van 355 kilometer per uur behaald.

Dat laat Tesla-directeur Elon Musk weten op Instagram. De Hyperloop is een vervoersmiddel dat bedacht is door Musk, waarbij capsules razendsnel door een vacuümbuis reizen. Musk denkt dat de topsnelheid uiteindelijk ruim boven de 1.000 kilometer per uur kan komen te liggen. Daardoor zou de Hyperloop een aantrekkelijk alternatief voor het vliegtuig kunnen worden.

Het gaat om een zogenaamde duwcapsule, die gebruikt wordt om testcapsules op gang te laten komen. De capsule, die ontworpen werd door SpaceX en Tesla, werd gebruikt tijdens een Hyperloop-wedstrijd voor studenten. Later besloten de bedrijven te zien hoe snel het voertuig zelf kan gaan.

Musk zegt verder dat het mogelijk is dat de capsule volgende maand mogelijk een snelheid van 500 kilometer per uur kan behalen. Hier zijn wel een aantal kleine aanpassingen voor nodig.

Wedstrijd

De tweede Hyperloop-wedstrijd van SpaceX werd eerder deze week gehouden onder studenten vanuit de gehele wereld. Het Duitse team WARR, afkomstig van de Technische Universiteit München, won de wedstrijd. Hun capsule wist in een testbuis een snelheid van 323 kilometer per uur te behalen.

De eerste Hyperloop-wedstrijd van SpaceX vond in januari plaatst. Toen wist een team van de TU Delft de eerste plaats te behalen. Bij de tweede wedstrijd was geen Nederlands team aanwezig.

Test Hyperloop-capsule Tesla
28
Test Hyperloop-capsule Tesla