Asus brengt later dit jaar een virtualrealitybril met Windows uit. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 449 euro.

Net als brillen van Acer, Dell en Lenovo draait het apparaat op Windows Mixed Reality, de VR-software van Microsoft. Onder meer Steam VR-games zullen speelbaar zijn via de Windows-brillen.

De Asus-bril heeft een opvallend design met een kunststof voorkant in de vorm van 3D-polygonen. Op de voorkant zitten ook twee camera's, die de omgeving van de drager scannen. In tegenstelling tot brillen van Oculus en HTC gebruiken de Windows-apparaten geen externe sensoren om de positie van de gebruiker te bepalen.

Volgens Asus heeft de headset een 3K-resolutie. Vermoedelijk gaat het om 1.440 bij 1.440 pixels per oog, al werd de exacte resolutie tijdens een persconferentie op de Berlijnse techbeurs IFA niet genoemd.

Controllers

Ook onbekend is wanneer de bril precies verschijnt. Vermoedelijk wordt dat vrijdag bekend, als Windows-topman Terry Myerson een toespraak houdt op de IFA.

Met een prijs van 449 euro wordt de Asus-bril vermoedelijk net iets duurder dan een Windows-bril van Acer, die in de VS voor 399 dollar verkocht zal worden. In beide gevallen worden VR-controllers van Microsoft meegeleverd.

In Berlijn kondigde Acer ook enkele nieuwe laptops aan. De ZenBook Flip 14 en Flip 15 zijn hybride apparaten met de nieuwste Core i7-processor van Intel en aparte grafische kaarten van Nvidia. De laptops gaan respectievelijk 799 en 899 euro kosten.