Computerfabrikant Acer heeft een nieuwe all-in-one-pc onthuld, met daarin een ingebouwde draadloze telefoonoplader.

Dat deed het bedrijf op technologiebeurs IFA in Berlijn.

In de voet van de computer zit een draadloze Qi-oplader. Door een smartphone die draadloos kan worden opgeladen hierop te leggen, maakt hij automatisch verbinding.

De Acer Aspire S 24 is een all-in-one-pc waarbij de hardware in de voet en monitor verwerkt zit. In de pc zit een achtste generatie Intel Core i5- of i7-processor.

Het 23,8 inch-scherm is 5,97 millimeter dik. Daarnaast spreekt het bedrijf van een 'randloos ontwerp'. De computer wordt vanaf november in Europa verkocht, voor een vanafprijs van 999 euro.

Deze Acer-pc laadt je smartphone draadloos op
70
Deze Acer-pc laadt je smartphone draadloos op

Upgrades

Tijdens de conferentie kondigde Asus ook upgrades voor verscheidene apparaten aan. De hybride tablet, buigbare laptop en dunne Switch 7-laptop van het bedrijf worden allemaal voorzien van achtste generatie Intel Core-chips.

Afgelopen jaar werd de Swift 7 als de dunste laptop ter wereld gepresenteerd. Het nieuwe model is met 0,9 centimeter nog iets dunner dan zijn voorganger, die 1 centimeter dik was.

Game-pc

De nieuw onthulde Predator Orion 9000 is een hoogwaardige game-pc met een Intel Core i9-processor. Deze pc wordt geleverd met maximaal 128GB RAM-geheugen 44 terabyte opslag en vier AMD Radeon-videokaarten.

Het goedkoopste model van de Orion 9000 zal tussen de 2.000 en 3.000 dollar kosten. Het is nog niet bekend wat het duurste model zal kosten. Een verkoopdatum is ook nog niet bekendgemaakt.