Bang & Olufsen heeft woensdag een nieuwe televisie onthuld die voor het eerst gebruikmaakt van een OLED-scherm.

Het scherm wordt geleverd door LG en toont een 4K-resolutie met ondersteuning voor HDR-beelden, zo maakte Bang & Olufsen bekend op techbeurs IFA in Berlijn.

De Beovision Eclipse valt vooral op door zijn geïntegreerde soundbar, die over het scherm lijkt te vallen. In werkelijkheid zit het volledige OLED-scherm boven de soundbar, en heeft het stuk glas onder de speakers geen functie.

In de soundbar zitten speakers met drie kanalen en 450 watt aan vermogen. Als de tv is uitgeschakeld, kan de soundbar worden gebruikt als draadloze speaker voor muziek.

Draaiende voet

Net als de televisies van LG zelf draait de tv van Bang & Olufsen op het smart tv-systeem WebOS. Wel levert het Deense elektronicabedrijf een eigen afstandsbediening mee.

De Eclipse wordt geleverd met een gemotoriseerde voet, die kan ronddraaien. Zo kan de televisie dichter bij of verder weg worden gezet met een druk op de knop. Als de televisie aan de muur hangt, kan hij via een gemotoriseerde muurbeugel worden gekanteld.

De televisie verschijnt volgende maand in versies van 55 en 65 inch, voor prijzen van respectievelijk 9.120 euro en 12.820 euro. Daarmee is de Beovision Eclipse nog een stuk duurder dan de prijzigste OLED-televisie die LG zelf in Nederland verkoopt. Dat model kost in een formaat van 65 inch rond de 7.000 euro.

Volgens Bang & Olufsen wordt de samenwerking met LG voortgezet en zal de televisiereeks van het bedrijf in de toekomst verder worden uitgebreid.