Fitbit heeft zijn langverwachte smartwatch onthuld, de Fitbit Ionic. Daarnaast kondigde de fabrikant van wearables ook eigen draadloze oordopjes aan.

De Fitbit Ionic heeft een vierkant display dat ook dienst doet als touchscreen. Aan de rechter zijkant van het horloge zitten daarnaast twee knoppen, de linker zijkant heeft één fysieke knop.

De Ionic heeft in tegenstelling tot vorige smartwatch-achtige wearables van Fitbit ook een eigen appwinkel. Het slimme horloge wordt standaard geleverd met onder meer een Starbucks-app. Andere ontwikkelaars kunnen hun eigen apps voor het apparaat maken.

Muziek afspelen

De Ionic kan ook zelfstandig muziek afspelen. De wearable heeft 2,5 GB ruimte voor muziek. Ook kan offline naar playlists van muziekstreamingdienst Pandora worden geluisterd. Die dienst is in Nederland echter niet beschikbaar. De smartwatch ondersteunt ook contactloze betalingen via nfc.

Daarnaast bevat de Ionic verschillende sensoren, waaronder een hartslagmeter, gps, lichtsensor en een versnellingsmeter. Net als voorgaande Fitbit-apparaten kunnen ook notificaties van de gekoppelde telefoon op de Ionic worden afgelezen.

De accu van de smartwatch moet ruim vier dagen meegaan op één acculading. Bij gebruik van de ingebouwde gps is de accuduur maximaal tien uur.

De Ionic kost in Nederland 349,95 euro. Fitbit belooft verzending binnen een maand. 

Oordopjes

Naast een smartwatch onthulde Fitbit ook eigen draadloze oordopjes, de Flyer, die via bluetooth verbinden met een telefoon of bijvoorbeeld de Ionic-smartwatch. Fitbit belooft zes uur afspeeltijd bij muziek.

De oordopjes hebben geen ingebouwde stemassistent, zoals Apples Airpods, maar kunnen wel gebruikt worden om mee te bellen via twee ingebouwde microfoons. De Flyer kost 129,95 euro.