Een Amerikaanse overheidsraad voor zelfrijdende auto’s zou niet meer bijeen zijn gekomen sinds de start van de regering-Trump.

Dat vertellen bronnen aan Recode. De Federal Committee on Automation bestaat uit meerdere topmannen uit grote bedrijven, waaronder Apple, Ford en General Motors.

De bedrijven moesten in de raad spreken met de overheid over de bouw en uiteindelijke verkoop van zelfrijdende auto's. Door nauw samen te werken met de overheid, zouden ze kunnen meedenken over nieuwe wetgeving voor autonome voertuigen.

De raad kwam 16 dagen voor het vertrek van president Barack Obama voor het eerst samen. Volgens de bronnen zijn er sindsdien echter geen bijeenkomsten meer geweest.

Vertrek Lyft

Een woordvoerder van Google-dochter Waymo denkt dat de raad niet langer actief is sinds Trump het Witte Huis betrad. Een topman van transportdienst Lyft verliet een tijd terug de raad, wegens controversiële uitspraken van president Trump over neonazi’s. 

Het Ministerie van Transport zei in juli "te onderzoeken hoe het comité het beste voortgezet kan worden en waar ze zich op moeten richten." Een woordvoerder wilde deze week niet reageren op de geruchten, maar verwees terug naar de uitspraken uit juli.