Techgigant Apple zou op het moment werken aan een zelfrijdende auto, waarmee personeel tussen het oude en nieuwe hoofdkantoor van Apple wordt rondgereden.

Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden.

Het autoteam binnen Apple zou op het moment werken aan het PAIL-programma, waarbij een zelfrijdend voertuig wordt gebouwd. Dit busje moet gaan rijden tussen Palo Alto en Infinite Loop.

Volgens eerdere geruchten werkte Apple aan een eigen voertuig onder de codenaam Project Titan. CEO Tim Cook zei in juni dat het bedrijf enkel software maakt voor een zelfrijdende auto. Inmiddels zou er minder worden ingezet op de autodivisie binnen Apple.

Steve Zadesky, de Apple-topman die aan het hoofd stond van het autoteam, zou volgens The New York Times liever zelfrijdende autosoftware maken. Een aantal hooggeplaatste personen binnen het ontwerpteam van Apple, waaronder hoofddesigner Jonathan Ive, willen ook de daadwerkelijke auto gaan maken.

Klagend personeel

Door de onenigheid tussen het ontwerpteam en Zadesky zou er onduidelijk zijn ontstaan over de richting die het autoproject op moest gaan. Dat zou hebben geleid tot klachten van personeel, die zeggen dat hierdoor ook onredelijke deadlines zijn opgelegd.

Volgens de bronnen heeft het autoteam overwogen om het wiel opnieuw uit te vinden, door balvormige wielen onder de auto te plaatsen. Hierdoor zou het voertuig makkelijker opzij kunnen bewegen.