Google werkt mogelijk aan een slimme koptelefoon die een ingebouwde stemassistent bevat.

De website 9to5Google vond aanwijzingen voor dit product, met de codenaam 'Bisto', in de nieuwste versie van de officiële Google-app.

De koptelefoon moet mogelijk concurreren met de AirPods van Apple. Dat zijn slimme, draadloze oordopjes van Apple die ook kunnen worden gebruikt om assistent Siri aan te spreken.

Volgens de aanwijzingen die in de code van de Google-app zijn gevonden, kan de Bisto-koptelefoon ook de notificaties van een gekoppelde smartphone voorlezen. Op het apparaat zou een speciale knop zitten die de stemassistent activeert.

Google heeft officieel nog niets bekendgemaakt over het integreren van zijn stemassistent in een koptelefoon. De assistent is inmiddels wel op de meeste Android-toestellen en op de eigen slimme speaker Home te vinden.

Chromebook Pixel

Volgens een bron van Android Police werkt Google ook aan een kleinere versie van de Home-speaker. Die moet concurreren met de Echo Dot, de kleine speaker van Amazon die in de VS veel wordt verkocht.

Ook zou Google plannen hebben om een nieuwe Chromebook Pixel op de markt te brengen. De eigen laptop van Google zou opnieuw high-end specificaties krijgen en draaien op Chrome OS.

Vermoedelijk presenteert Google in de herfst nieuwe versies van zijn Pixel-telefoons. Dan zullen mogelijk ook de andere nieuwe apparaten worden onthuld.